Duurzaam voedsel

Om verspilling te voorkomen, voeren wij een gecontroleerd aankoopbeleid dat rechtstreeks gekoppeld is aan onze orderportefeuille. Wij proberen zo nauwkeurig mogelijk te calculeren en het interne beheer werkt met First In First Out, wat het voorraadbeheer ten goede komt.
Duurzaam voedsel
Om verspilling te voorkomen, voeren wij een gecontroleerd aankoopbeleid dat rechtstreeks gekoppeld is aan onze orderportefeuille. Wij proberen zo nauwkeurig mogelijk te calculeren en het interne beheer werkt met First In First Out, wat het voorraadbeheer ten goede komt.
Bovendien past ons verkooppersoneel de basisprincipes van duurzame voeding toe. De menu’s worden steeds samengesteld volgens het seizoen. Wij en onze leveranciers zien er nauwlettend op toe dat de vissen geen bedreigde diersoorten zijn.
Wij zorgen ervoor dat wij lokale, biologische en/of fairtradeproducten gebruiken als die beschikbaar zijn en van de gewenste kwaliteit.
Bij de keuze van een product is kwaliteit belangrijker dan de prijs.
Onze partners zijn zich bewust van onze wens om lokale producten te hebben en zijn, voor het merendeel, gevoelig voor het thema van duurzame ontwikkeling. Sommige van hen hebben een groot biologisch assortiment ontwikkeld. Of het nu vlees of groente is.
Sinds 2009 hebben wij de porties vlees die aan onze klanten worden aangeboden, verkleind. Wij proberen evenwichtige en gezonde menu’s aan te bieden. Al onze menu’s bevatten vegetarische gerechten.
We gebruiken zoveel mogelijk onbewerkte producten, geleverd in bulk. Deze aanpak stelt ons in staat de hoeveelheid verpakking te beperken. In het algemeen worden onze medewerkers er regelmatig aan herinnerd dat afval schadelijk is voor het milieu en op lange en korte termijn financiële en ecologische kosten met zich meebrengt, zowel voor onze klanten als voor onszelf.
Afvalbeheer

Samen met Brussel-Propreté hebben wij containers geplaatst voor het sorteren van afval: glas, papier/karton, huishoudelijk afval en PMC. Bovendien werken wij samen met een bedrijf dat gebruikte olie beheert en deze regelmatig inzamelt.
Afvalbeheer
Samen met Brussel-Propreté hebben wij containers geplaatst voor het sorteren van afval: glas, papier/karton, huishoudelijk afval en PMC. Bovendien werken wij samen met een bedrijf dat gebruikte olie beheert en deze regelmatig inzamelt.
Ons afvalwater wordt gefilterd om ervoor te zorgen dat het rioolstelsel niet wordt verontreinigd met ongeschikte elementen. Al het personeel dat in de faciliteit werkt is zich bewust van het belang van afvalscheiding en wordt regelmatig aan deze goede praktijk herinnerd.
Al onze kantoren zijn uitgerust met papiersorteersystemen en gerecycleerd papier en ons administratieteam zet zich sterk in voor een duurzaam beheer van kantoorbenodigdheden in het algemeen.
Duurzaam beheer van uw evenementen

Wanneer er evenementen plaatsvinden aan de rand van het Brusselse Gewest of verder weg, organiseren we een carpoolingsysteem voor de medewerkers die de dienst verlenen. Dit systeem heeft het voordeel dat het de kosten drukt en vooral onze koolstofvoetafdruk verkleint.
Duurzaam evenementenbeheer
Wanneer er evenementen plaatsvinden aan de rand van het Brusselse Gewest of verder weg, organiseren we een carpoolingsysteem voor de medewerkers die de dienst verlenen. Dit systeem heeft het voordeel dat het de kosten vermindert en vooral dat het onze koolstofvoetafdruk verkleint.
Bij evenementen gebruiken wij geen individuele porties voor producten zoals suiker, koekjes, melk voor koffie. Waar mogelijk worden glazen waterflessen gebruikt die kunnen worden ingeleverd.
Wij breiden de recycling van verpakkingen (plastic flessen) op het evenemententerrein uit.
Alleen in uitzonderlijke gevallen gebruiken wij wegwerpmaterialen. Dit gebeurt meestal op uitdrukkelijk verzoek van de cliënt of wegens bijzondere omstandigheden. In dergelijke gevallen zorgen wij ervoor dat gerecycleerde/recycleerbare of biologisch afbreekbare materialen worden gebruikt.
Sociaal engagement

Het sociaal engagement van de Gebroeders Dekker is in de eerste plaats de reïntegratie van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, want wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan slagen.
Sociale betrokkenheid
Het sociaal engagement van de Gebroeders Dekker is in de eerste plaats de reïntegratie van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, want wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan slagen.
Wij hechten ook belang aan de opleiding van onze werknemers en toekomstige werknemers. Daarom geven wij onze koks de kans om zich te bekwamen in nieuwe technieken, zodat wij aan de spits kunnen blijven en onze klanten een kwaliteitsservice kunnen bieden.
Regelmatig verwelkomen wij leerlingen die er soms voor kiezen om na hun leertijd hun carrière voort te zetten bij de Gebroeders Debekker.
Ecologisch-dynamisch bedrijf
Het Ecodynamische Bedrijfslabel beloont en stimuleert Brusselse bedrijven, verenigingen en instellingen die de impact van hun activiteiten op het milieu beperken.
Ecologisch-dynamisch bedrijf
Het ecodynamische bedrijfslabel beloont en stimuleert Brusselse bedrijven, verenigingen en instellingen die zich inzetten om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen.
Het label erkent de milieuvriendelijke aanpak, met name op het gebied van afvalbeheer en -preventie, rationeel energiegebruik en het beheer van de mobiliteit van de werknemers.