Project Description

Jubelpark 10 – 1000 Brussel  | www.artandhistory.museum

Het Art & History Museum biedt u de mogelijkheid om privé-avonden, recepties, conferenties, diners, symposia en andere evenementen te organiseren in een uniek historisch kader. Desgewenst kunt u uw evenement aangrijpen om een rondleiding door een museum of een tijdelijke tentoonstelling aan te bieden.

Ontvangstruimten

De Grote Narthex is geschikt voor recepties tot 750 personen. Voor diners is er plaats voor 450 gasten. De Grote Narthex is een van de mooiste zalen van het museum dankzij de grandioze architectuur. De metalen structuren maken altijd indruk, evenals de grote schilderijen aan de muren.

De Apameazaal is geschikt voor recepties tot 500 personen. Voor diners is er plaats voor 250 gasten. Het belangrijkste kenmerk van de zaal is de indrukwekkende reconstructie van het centrale deel van de Grote Zuilengang van Apamea (Syrië), die herinnert aan de Belgische archeologische opgravingen die sinds 1930 op deze plaats zijn uitgevoerd. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht op het grote “jachtmozaïek” van de residentie van de gouverneur van Syrië Secunda (5e-6e eeuw n.Chr.).

De zaal die bekend staat als de “kloostergang” biedt plaats aan 150 personen (receptie of diner). Deze ruimte geeft uit op een binnentuin en herbergt pre-Romaanse en Romaanse sculpturen uit onze belangrijkste productiecentra. De doopvont uit de 12e eeuw is bijzonder spectaculair.

Vergaderzalen

Het moderne Auditorium heeft 236 zitplaatsen en een aangrenzende foyer.

De Kleine Narthex is een vergaderzaal, met vaste zitplaatsen in theaterstijl, voor 142 personen.

De Antiquity Conference Room is een vergaderruimte voor 109 personen.

De Raadszaal is een vergaderruimte voor 30 personen, met tafels in een U-vorm.

Museum Kunst & Geschiedenis

Tél: + 32 (0)2 741 73 31

Mail :event@mrah.be

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept